Ilustración
EXPOSICIÓ IL·LUSTRACIÓ IL·LUSTRADA
Biblioteca Arús, Barcelona
Del 22 de maig al 22 de setembre de 2008

Aquest va ser l'origen de les il·lustracions anteriors, a part de ser la millor exposició que he fet fins ara. Va ser tot un "tour de force", ple de dubtes, jo tot sol, sense galeria, pel meu compte i, atès que havia abandonat l'ordre, o millor dit l'ordre m'havia abandonat a mi, practicament sense ningú que m'assessorés. Quan tenia feta la meitat de la expo, li vaig mostrar en Josep Brunet, li va agradar el que va veure i em va donar la raó. Em va ajudar molt. A partir d'aquest moment vaig començar a ensenyar part del treball, sobretot els quadres grans i se'n va anar afegint gent que, encara que sorpresos, em recolzaven. Al final vaig acabar fent l'exposició a la Biblioteca ARÚS, unic lloc en el que  en aquest temps, i penso que fins i tot ara, es podia fer aquesta expo. En aquell moment ja havia aconseguit un petit grup de suport. Gràcies Josep M. Albouy Gran Mestre Provincial de la Gran Lògia de Catalunya. Me'n recordo que em va dir, "tens el meu suport, si tinguessis algun problema truca'm, pots posar tranquilament el segell de la G.L.E." Gràcies també a Antoni Marí i Sergio Vilasanjuan per la pàgina doble central del Culturas de La Vanguardia,  a Toni Puntí pel reportatge a TV3, així com a tota la resta de blocs, ràdio i premsa. Va ser un treball de quatre anys, anys molt difícils, de dubtes i d'haver d'estudiar molt. Al final penso que vaig sortir molt enfortit i amb molta capacitat de treball, com per fer encàrrecs com el del Jamboree més tard. El problema va ser que després m'interessava molt poc fer una expo individual a una galeria, tal com estava el panorama, i continua estant. La veritat és que em vaig desanimar molt i a partir d'aquest moment em vaig limitar a continuar fent col·laboracions puntuals en el circuit que encara hi quedava i m'agradava, fins ara. 

Aquest és un petit resum introductori a totes aquestes dades: el programa, totes les fotos, els textos, links, blocs, més fotos i premsa.
Moltes gràcies a tots.

Tríptic Invitació Biblioteca Arús

TOTES LES FOTOS DE L'EXPO
L'expo constava de 33 quadres petits i set grans. M'explicaré. Els quadres grans són una construcció de (116x89x) cm o sigui format 50 figura en assamblage amb fusta i collage pintats amb molt relleu d'objectes i perspectives falses. Representen els tres graus simbòlics de la maçoneria fets dues vegades més un quadre d'introducció, o sigui 7. Els quadres petits són fonamentalment proves, esboços, experiments i jocs que vaig fer al voltant de tot aquest simbolisme inicàtic. A part dels esboços els calcs, esquemes i notes visual emmarcades que vaig fer preparant els quadres grans, unes altres sèries en petit sobre els tres graus simbòlics 3 vegades 3. I per acabar jocs sobre elements maçònics d'aquest simbolisme: el compàs, la mà, les columnes, les cortines, el recorregut i d'altres. Això és tot, crec ara que el procés de creació de les imatges es pot comprendre millor.